TV Antenna No signal

 
 
 
 
 
 
Craic'er
Avatar
Gender:
Age: 62
Posts: 64
Registered: 04 / 2013
My Motorhome: Knaus Sun Ti 650
Base Vehicle: Renault Master
Subject:

TV Antenna No signal

 · 
Posted: 14.05.2018  ·  #1
I have a Status 530 antenna on my motorhome, I have following problem when I turn on TV I have Saorview signal on all channells for about 3 minutes and then signal is gone.
Any ideas as to what the problem is ??
Have taken TV into house and it works perfect.
Problem is possibly aerial , do I need to replace it and if so what with
No user has liked this post yet.
Craic Lifer
Avatar
Gender:
Location: Kilkenny / Kerry / Kilkenny
Posts: 1596
Registered: 09 / 2011
My Motorhome:
Base Vehicle:
Subject:

Re: TV Antenna No signal

 · 
Posted: 14.05.2018  ·  #2
Depending on what part of the country you are in the aerial will have to be either Vertically / or Horsential, and you will have to point it to the nearest mast and re-tune the telly, plus make sure the booster box is turned on. Also have a look at you're house aerial and point in that direction.

List of masts & Frequencies here http://www.2rn.ie/wp-content/u…v-2013.pdf

Coverage Checker Here. https://www.saorview.ie/en/get/coverage

Aerial Guide installation here http://www.visionplus.co.uk/assets/pdfs/530_ENG/530_ENG.pdf
One user likes this post:
eirebus
Craic Lifer
Avatar
Gender:
Location: Laois
Age: 42
Posts: 1169
Registered: 07 / 2016
My Motorhome: Chasson flash 03
Base Vehicle: Ford transit 2.2
Subject:

Re: TV Antenna No signal

 · 
Posted: 14.05.2018  ·  #3
Tom is right, sometimes if you are between masts, the receiver will jump from one to another, resulting in signal lost. If you move ten feet or even turn the van around the signal stabilises.
We automatically re tune at every stop.
On our tv, there is a soarveiw status bar shown on each channel change. Usually we need over 70% signal to be successful.
Malcolm
3 users like this post:
eirebus, hymer524, sprinter
Craic'er
Avatar
Gender:
Age: 62
Posts: 64
Registered: 04 / 2013
My Motorhome: Knaus Sun Ti 650
Base Vehicle: Renault Master
Subject:

Re: TV Antenna No signal

 · 
Posted: 15.05.2018  ·  #4
Tom &Malcolm thanks for help
Do I need to retune even though the TV works for 3 minutes every time it is turned on
No user has liked this post yet.
Craic Lifer
Avatar
Gender:
Location: Co Galway
Age: 98
Posts: 4226
Registered: 04 / 2013
My Motorhome: Adria 670DK
Base Vehicle:
Subject:

Re: TV Antenna No signal

 · 
Posted: 15.05.2018  ·  #5
If its exactly 3 mins every time id check the power supply to the antenna as it sounds like it may time out at 3 mins,

But id do as Malcolm suggests and see how it goes
No user has liked this post yet.
Love's the Craic
Avatar
Gender:
Location: Galway
Age: 45
Posts: 101
Registered: 07 / 2017
My Motorhome:
Base Vehicle: Vauxhall Movano 2.5 CDTI
Subject:

Re: TV Antenna No signal

 · 
Posted: 15.05.2018  ·  #6
If the signal times out after three minutes I would be inclined to think the problem is electronic and not related to location/ position of aerial. When the problem occurs, will power cycling your antenna/ booster system restore reception (for three minutes at least)? Or do you need to let the system rest for a while?
No user has liked this post yet.
Craic'er
Avatar
Gender:
Age: 62
Posts: 64
Registered: 04 / 2013
My Motorhome: Knaus Sun Ti 650
Base Vehicle: Renault Master
Subject:

Re: TV Antenna No signal

 · 
Posted: 16.05.2018  ·  #7
Thanks for all the help
It appears that the problem was with aerial it may have been damp and with the warm weather may have dried out as it is working ok now
3 users like this post:
Ally, eirebus, panda
 
Selected quotes for multi-quoting:   0

Registered users in this topic

Currently no registered users in this section

The statistic shows who was online during the last 5 minutes. Updated every 90 seconds.